Krydda med salt och peppar. Korv är bra mat och går att variera på många sätt. Stick med en gaffel i smeten då och då så att lös smet kan komma ned och gräddas
Det ska erkännas att det inte så ofta blir korv här i huset nuförtiden. Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
4 6 potatisar 200 g kålrot 3 morötter 1 liten purjolök 500 g falukorv 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn salt Senapsyoghurt matyoghurt dijonsenap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fyll skårorna med blandningen och tryck till korvarna igen. Skåra prinskorvarna på längden. Smaka av tomatpurén med riven ost - gärna parmesan - och stark, god senap
Skiva upp falukorven och stek i en egen stekpanna. Rör ihop skånsk senap med getost och creme fraiche. Finhacka vitlök och grön chili, ha ner i en stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.