Snabbt, enkelt, krämig och väldigt god falukorvsgratäng med en sweet chilisås blev det idag. Smörj en ugnsfast form och falukorven i månar och stek dem med löken, champinjonerna och vitlöken tills dom får lite färg
Dagens lunch bestod av en gratäng med falukorv, pasta och äpple. Oftast när jag lagar falukorv blir det falukorv i ugn eller korvstroganof, så det var på tiden att jag utvidgade med något nytt
800 g falukorv i strimlor (nästan 1 ring). Koka pastan nästan färdigt o häll i en ugnsform. Tillsätt alla ingredienser (utom den "vanliga", rivna osten o tomatskivorna) o blanda om
Detta är verkligen ingen svår matlagning alls, steka korv - göra potatismos - vispa grädde, lättlagat absolut, men halleda så gott vi tyckte att det blev
Falukorv är ett sånt livsmedel som är lite klurigt att komma på nya rätter på så därför blev jag glad när jag hittade detta recept på Falukorvsgratäng på Åsa's receptblogg
Skeda upp potatismoset i en gratängform längs kanterna och lägg korven i mitten. 400 g falukorv, i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och korv ca 3 min
Häll över såsen över korven och skiva över mozzarellan. Ställ ugnen på 225 grader, skiva och fördela ut falukorven i en form. 400 gram falukorv ( cirka en halv faluring)
Lägg korven i en kastrull med pepparkorn och lagerblad. Ta upp korven och skär den i skivor. Sjud korven i 15 minuter. ca 500 g falukorv. ca 500 g falukorv 6-8 st kryddpepparkorn 2 st lagerblad salt 1 burk små hela morötter
Ta bort skinnet på falukorven och skiva den Värm den sedan i en kastrull med vatten och en 1/4 buljongtärning, på spisen eller på en tallrik i mikron, ca 2 minuter på 650W. 200 g falukorv
Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning. falukorv, (18 % fett). 4 person(er) Ingredienser 400 g falukorv, (18 % fett) 0,5 msk smör Sås 1 pepparrot, bit färsk (ca 6 cm) 2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk 1 msk senap 0,5 tsk salt Tillbehör 600 g potatis 2 msk pepparrot, finriven 250 g gröna ärter