Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade scones med tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna. Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen
Blanda i det rumstempererade smöret och sist filmjölken. Forma till antingen två stora eller 4 mindre scones. Grädda i 10-12 min tills de fått en fin gyllenbrun färg servera nygräddade med ost och marmelad
Nu har jag bakat scones både under förra veckan och denna vecka. Jag brukar rätt sällan äta ris och rismjöl, men tycker ändå att det är ett bättre alternativ till vetemjöl samtidigt som det passar dom som varken tål nötter eller mandel (som tur tål jag båda)
Under min semester i Malaysia har mina kollegor jobbat på grymt bra att jag ville ge dem något gott. Vem älskar inte varma scones med creamcheese och marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.