pressa ut till en rund kaka och strö solrosfröna och hasselnötterna över. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfröna och 1/2 av hasselnötterna. 1/2 dl solrosfrön (gärna rostade och saltade). 2 msk linfrön
Serveras tillsammans med ost eller marmelad och en kopp te. Perfekt att bryta av julbaket med, men du kan också med fördel krydda med lite kanel för en juligare känsla
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
blandat med. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade sconesmed tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna
Som med alla scones är de inte goda dagen efter. Egentligen ska man väl äta scones till eftermiddagsfikat, men vi brukar faktiskt ha dem till söndagsfrukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.