Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna
pressa ut till en rund kaka och strö solrosfrönaoch hasselnötterna över. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfrönaoch 1/2 av hasselnötterna. 1/2 dl solrosfrön (gärna rostade och saltade). 2 msk linfrön
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Gillar du solrosfrön så använd det. Serveras varma med gott pålägg på. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser. 2)Riv morötterna och blanda ner bland de andra ingredienserna
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
blandat med. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade sconesmed tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.