Denna gång bakades ett sandwichbröd som vi använde till vår förrätt som var en toast med gravad lax. Sandwichbröd (3 formbröd). Sandwichbröd (3 formbröd)
Häll i allt i degbunken. Välj program. Standard eller vittbröd. Omvandlingshjälp. Enligt internetsidan som kom upp när jag googlade så är 1 KOPP = CA 1,5 DL
Jag tog ett recept från Brunkebergs bageriet bok som hon kallar för sandwichbröd. Det avlånga brödet är ju bättre form på om man vill använda det till just sandwichbröd
På begäran av min pojkvän gjorde jag det här ljusa brödet. I receptet gör man först en poolish. Poolish är en lös deg som kan göras ca 4 timmar innan bakningen och förvaras i rumstemperatur eller göras dagen innan och förvaras i kylskåp
4 mkt tunna skivor sandwichbröd. Kantskär brödet så att skivorna blir lika stora. Hetta upp oljeblandat smör eller margarin i stor stekpanna, stek brödskivorna hastigt på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.