Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. 1 l gula kantareller. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i
Häll i de kokta gula ärtorna och bred över potatismoset. Sätt ugnen på 200 grader. 4 dl gula ärtor, kokta. 6 dl torkade gula ärtor som du blötlägger och kokar själv
2 gula lökar. 2 morötter 2 gula lökar. Här kommer dagens snabba soppa med rotfrukter. Jag är ett stort fan av grönsakssoppor, kan variera dem i det oändliga
Blanda gula ärtor, lök, persilja, vitlök och mixa det i en matberedare till en jämn smet. När jag såg Tareq göra falafel för några veckor sedan i Trädgårdsonsdag, blev jag så himla sugen på att prova
Jag började med att gör Vildjäst pågula russin, vatten och honung. Då vi har lite dåligt med surdegshotell här i krokarna och jag ännu inte kunnat med att be någon i min omgivning om att ta hand om mina surdegar, så dog de här i somras när jag var på semester
När jag läste hos Tina om hennes falafflar gjorda pågula ärtor, insåg jag hur befängt det är att vi inte använder oss mer av denna goda, inhemska baljväxt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.