Jag gjorde en macka med fetaost och mannen valde skinka och mozzarellaost Fetaostsmörgås. Men idag var aptiten tillbaka och jag blev grymt sugen på grillade mackor
Jag ringlade lite olivolja på varje sida av mackan och stekte den i en grillpanna med en bit bakplåtspapper på och en tyngd(jag använde en rejäl gryta) uppe på smörgåsen, vände den en gång så att den stekte på båda sidorna
Dagen efter värmde jag upp den sakta och "mosade" rödbetor och rotfrukter lite med en potatisstomp. Luften är klar och himlen hög och färger sprakar överallt
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. Häll över gräddblandningen i formen och gratinera i ca 20 min, tills rätten har fått fin färg. 1 grillad kyckling
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Lägg på grillen och låt få fin färg runtom. Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.