Jag ville prova att göra min egen men istället för att krångla till det använde jag färdig tårtbotten med chokladsmakMellan varje botten har jag brett på persikomarmelad(slät variant) och sedan lagt ihop tårtan
För när man bakar med god kvalitetschoklad pratar vi om en annan smak som inte kan jämföras med billig choklad (som ibland inte ens är choklad) som används i olika bakverk i affärerna
Häll i smeten i en plåt med bakplåtspapper. Jag strödde sen på pekannötter på toppen, men man kan förstås ha strössel eller andra nötter på om man vill
Vänd ner dem i chokladsmeten med några tag med slickepotten. Enklaste "vattenbadet" får du genom att lägga chokladen i bitar i en djup tallrik och ställa den över en kastrull med hett vatten
Tärna smöret och blanda med de torra ingredienserna till en smuldeg. 160 g pekannötterSå här gör du 55 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, cirka 22–24 centimeter i diameter, med smör. Lägg på pekannötterna och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter
KOLASNITT MED MÖRK CHOKLAD, PEKANNÖTTER OCH HAVSSALT. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något (särskilt om du väljer att baka ut två längder) med en gaffel eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.