För några år sen var jag på ett mysigt kondis och provade deras sachertårta såååå gott. Jag ville prova att göra min egen men istället för att krångla till det använde jag färdig tårtbotten med chokladsmakMellan varje botten har jag brett på persikomarmelad(slät variant) och sedan lagt ihop tårtan
Sätt ugnen på 175°. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner smör, squash, mandelmassa och citron. Blanda bakpulvret i mjölet och vänd ner i smeten
Världens mest berömda tårta. Där det sägs att originalreceptet aldrig någonsin har avslöjats. Sacher-Torte ska ha komponerats av den unge Franz Sacher vars son sedan startade Hotel Sacher i Wien där tårtan är en specialitet och säljs i massor
Detta är alltså ingen vanlig Sacher utan en ljus variant gjord på Marabou mjölkchoklad. Den här kakan är lite sötare än originalet, så njut den i små bitar till starkt kaffe
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.