Äppelpaj med pekannötter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 11 dl råsocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 krm salt
  • 1150 g smör + lite till pajformen
  • 12 msk vatten
  • 160 g smör
  • 11 dl vispgrädde
  • 14 –5 äpplen
  • 12 tsk malen kanel
  • 11 tsk malen kardemumma
  • 160 g pekannötterSå här gör du 55 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en skål. Tärna smöret och blanda med de torra ingredienserna till en smuldeg. Koka socker och vatten till en ljusbrun karamell i en torr stekpanna. Rör i smöret och låt det smälta, häll i grädden, rör om och koka hastigt ihop allt till en karamellsås. Häll upp såsen i en bunke. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg äppelklyftorna i en skål och vänd dem i kanel och kardemumma, häll på hälften av karamellsåsen. Smörj en pajform, cirka 22–24 centimeter i diameter, med smör. Lägg i äpplena i botten och strö över smuldegen. Lägg på pekannötterna och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Om pajformen har en löstagbar botten, ställ en plåt under så att det inte läcker ut från formen. Grädda pajen tills den fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut pajen ur ugnen och ringla resten av karamellsåsen över pajen. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 295

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.