1½ msk
flytande honung, (ev. mer, det tycker iallafall jag)
11 tsk
salt
11 krm
peppar
11 dl
grönsaksbuljong
1½ dl
finhackad persilja
11 bit
purjolök 2 morötter 1 palsternacka 1 bit kålrot 1 bit rotselleri 1 msk olja 1 tsk smör ½ msk flytande honung, (ev. mer, det tycker iallafall jag) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 dl grönsaksbuljong ½ dl finhackad persiljaSkölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötter, palsternacka, kålrot och selleri i stavar. Hetta upp oljan och smör i en wok eller stor stekpanna. När smöret är brunt lägg först rotfrukterna i och får woka ca 4 minuter under omrörning. Tillsätt purjolöken och woka ytterligare någon minut. Krydda med honung, salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra ca 2 minuter. Strö över persilja och servera.
Skär kycklingen i strimlor. Skala rotfrukterna och skär dem i långa bitar. Skär purjolöken i bitar. Stek först kycklingen i smör i en stor stekpanna eller wok på svag värme ca 5 min
Skär kålen i ganska grova bitar. Skala rotfrukterna, skiva morötterna och skär sellerin i små bitar. Grovhacka löken, kärna ur paprikan och skär i bitar
Hacka lök och chili fint. Tärna rotfrukterna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs alltsammans i oljan i en stor panna med hög kant utan att det tar färg i cirka 2 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.