Rotfruktswok
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 bit purjolök
  • 12 morötter
  • 11 palsternacka
  • 11 bit kålrot
  • 11 bit rotselleri
  • 11 msk olja
  • 11 tsk smör
  • 1½ msk flytande honung, (ev. mer, det tycker iallafall jag)
  • 11 tsk salt
  • 11 krm peppar
  • 11 dl grönsaksbuljong
  • 1½ dl finhackad persilja
  • 11 bit purjolök 2 morötter 1 palsternacka 1 bit kålrot 1 bit rotselleri 1 msk olja 1 tsk smör ½ msk flytande honung, (ev. mer, det tycker iallafall jag) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 dl grönsaksbuljong ½ dl finhackad persiljaSkölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötter, palsternacka, kålrot och selleri i stavar. Hetta upp oljan och smör i en wok eller stor stekpanna. När smöret är brunt lägg först rotfrukterna i och får woka ca 4 minuter under omrörning. Tillsätt purjolöken och woka ytterligare någon minut. Krydda med honung, salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra ca 2 minuter. Strö över persilja och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.