Lågvärmestekt Rostbiffpå Älgkalv. Härom dagen fick jag en förfrågan om ett bra recept på älgstek. Men tyvärr så hade jag inte levererat ett recept på detta inlägg
A. l. a. H. j. ä. r. t. n. s. D. g. v. d. m. f. ö. i. å. ,. e. b. h. k. o. K. u. 1. 5. p. S. I. y. 0. c. (. ). G. 2. V. B. T. 6. N. 4. 3. P. 7. –. F. w. L. R. t l. k g. g r. d l. s t
Till rostbiffssnittarna använde jag mig av en röra jag nyligen tog fram som fyllning till hemmagjord ravioli (funkar också bra i pannkakor) baserad på chipotle, bacon och ricotta
Rostbiff är ju även gott att äta kallt så det är inget måste att värma på det innan middagen. Jag använde (så klart) en älg-rostbiff men det går lika bra med nöt
Rostbiffsgryta. Vi frågade tonåringarna vad dom hade lust att göra under semestern, den äldsta han ville inte alls haka på och dottern hon sa, ska det bara va vi som åker iväg
Maken var i huvudstaden härom veckan och åt då diverse godsaker på olika restauranger. När han kom hem la han en beställning på en god köttbit med potatiskaka smaksatt med västerbottensost och rödvinssås
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Det är enkelt att tillaga rostbiffpå bit i ugn. Ställ rostbiffen i en ugnssäker form. För att få en mer saftig bit, ska man satsa på lägre temperatur än vanligt
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.