Den här soppan är lika god varmmed kryddsteka krutonger eller fetaostcrème en kulen höstkväll, som kallmed isbitar och kanske smått tärnade extra grönsaker en riktigt varmoch soldränkt sommardag
Häll av vattnet och låt ånga av ordentligtSätt under tiden en ugnsfast form med rejält med rapsolja ( tål värmen bättre än olivolja) i ugnen och låt bli hetKrydda potatisarnamed Italiensk salladskryddahäll dem ner i den heta oljan, se upp det stänker en del, fördela dem jämnt, helst inte på varann
Eftersom potatis ska vara kokt när man kraschar den, så kokar jag potatisen mjuk med skal på, häller av kokvattnet och de potatisar som ska vara utan skal lägger jag i en skål medkallt vatten och bara gnider av skalet på direkten
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.