Den här soppan är lika god varmmed kryddsteka krutonger eller fetaostcrème en kulen höstkväll, som kall med isbitar och kanske smått tärnade extra grönsaker en riktigt varmoch soldränkt sommardag
* Rör sist ned rikligt med bladgrönt, vispa om och häll upp på djupa tallrikar. Rökt ost är en fantastisk deliktess från södra Italien som kan vara svår att få tag på - men det går utmärkt att använda mozarella, parmesan och lite rökessens (rökessens innehåller inga tillsatser faktiskt)
Omeletterna är goda att äta varma, ljumna och även kalla. Förutom ostoch spenat petade jag även ner ett par halvor körsbärstomater och så toppade jag med riven parmesan
De torkade inlagda tomaterna smakade ljuvligt tillsammans medostoch skinka. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Dessutom blir det så vackert med den vita osten, de röda tomaterna och den gröna basilikan. Osten smälter och får en helt ljuvlig smak, mycket tack vare tomater och basilika
Servera laxen ljummen med senapscrèmen och den rostade potatisen. Rostad amadinepotatis. Prova styrkan på crèmen och späd om man så önskar med lite mer crème fraiche
Servera omgående med vaniljglass ochrostad vit choklad. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.