Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Jag skulle ha ringlat lite crema di balsamico på så hade den blivit snyggare. Grymt god risotto. Servera med parmaskinka, ruccolaoch rostade pinjenötter
Jag har inte gjort risotto allt för många gånger i livet men denna blev riktigt god och receptet hittade jag på tasteline när jag sökte på grundrecept pårisotto
Koka rödbetorna mjuka med skalet påoch gnid sedan av skalet under rinnande kallt vatten. Kombinationen rödbetor och chevéost är oslagbar och när vi grillade så gjorde jag knyten med rödbetor och chevéost i
Rör ner selleripuré och hasselnötter, spara några till garnering, smaka av med svartpeppar. Fräs det tillsammans med riset i smör-&raspolja i en kastrull
Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör påmedelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolanpå tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Bryn lök, sen risottorispå hög värme, i med vinet J, i med första skopan buljong + Salt & Peppar. Blev en liten GT medans jag rörde och rörde och rörde om i grytan medrisotto
Det finns gott om zucchin i grönskaslanden under sensommaren och till en risotto fungerar det utmärkt med frysta räkor med skal, de är oftast större och finare än de som finns att köpa färska under sommaren
Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. sallad på räkor, avokado och rucola. Blanda alltsammans (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar) med honung och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.