Jag har verkligen fått dille på goda sallader. Mycket grönsakeroch underbart gott och mättande. Till en portionca 1 dl kokt matvetenågra färska champinjoner, skivade och frästa i lite olja - krydda med salt och pepparen bit av vardera palsternacka, morot, rödbeta, paprika och squash – skurna i bitar ochrostade i ugnen med lite olja och krämig balsamvinägerlite strimlad rödlökca 1 dl stora vita bönor½ avokado skuren i bitarfärsk bladspenatlite pressad citronLägg upp allt på en tallrik och njuuut
Salladpå havskräfta, rostad majs, avokado och bondbönorPortioner. Det går lika bra att lägga upp det som en traditionell sallad, toppa med havskräftorna och ringla över citroncrèmen
Blanda rotfrukter, linser ochsalladpå ett stort fat. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig
Blanda rotfrukter, linser ochsalladpå ett stort fat. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig
Köttet från hönan ochgrönsakerna gör sig perfekt i en kall salladpå ris och inlagda grönsaker – utmärkt sommarmat som gör sig perfekt en varm sommardag med ett glas rosévin
De vuxna fick bland annat ett par bitar rostat lamm och massor av olika sallader, inklusive denna salladpårostadegrönsaker som en av gästerna var så angelägen om att prova så att hon tog den ur mina händer innan jag kunde laga färdig den
Inte minst för allergiker kan också salladen ofta vara en räddning på julborden för den innehåller sällan gluten, ägg, laktos eller nötter (fast salladen med valnötter och ädelost är här ett undantag då
Blanda rotfrukter, linser ochsalladpå ett stort fat. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig
Krydda med körvel eller persilja, svartpeppar och örtsalt. Sätt igång ugnen på 180C. med smör och kokosfett i ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig. ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig
Skölj salladen, spenaten och skär paprikan i strimlor. Häll över vinägretten och hyvla i parmesanost. Salta och peppra och efterstek så att den blir helt genomstekt
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Bred ut salladenpå tallrik. Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Lite isbergs sallad. Fyra dagar kvar sedan drar vi till London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept
Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Låt det steka på en stund, utan att få färg. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.