Här hemma har vi tillbringat helgen i köket - dock inte med matlagning utan snarare med tömning. Alltså fick vi ta ett krafttag i helgen tillsammans med flyttkartongerna
Förslag till den här rätten hittade jag i ICA Maxis receptfolder, men då var det med findus (. Risonin får fräsa några minuter en kastrull med lite olivolja utan att det tar färg, tillsätt sedan vinet och låt det koka in, tillsätt sedan grönsaksbuljongen i omgångar och låt det småputtra i ca 15min eller tills risonin är mjuk, riv sedan ner västerbottensosten och finskuren gräslök, smaka av med salt och peppar. Smält någon matsked med smör, smula ner buljongtärningen och låt den fräsa lite i smöret, tillsätt 1 msk maizena och sedan vinet och grädden, låt såsen koka ett tag under omrörning, lägg sedan i dillen och smaka av med salt och peppar
Men den här maträtten funkar alltid, ihop med några andra, så vi kör stenhårt på det. Inte för att det må vara världens bästa mat, men det är ju i alla fall inte burkmat, och hon kan ju inte hålla på med den där burkmaten hur länge som helst
Fräs risonin med oljan ett par minuter. Späd med vin och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar. 3 dl risoni1 msk olja1 dl vitt matlagningsvin7 dl grönsaksbuljong 1 1/2 dl riven ost (Prästost funkade utmärkt)1 dl skuren gräslöksalt och peppar4 bitar lax SesamoljaCitronpepparFlingsalt med Chili150 g sockerärtersaltsmör. Späd risonin med buljongen i omgångar och låt koka ca 15 minuter. Servera risotton med stekt lax, sockerärter samt en kall sås (jag använde resterna från gårdagen ) 3 dl risoni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.