Servera grytan medris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta. Koka ris eller annat gryn. Blanda ned räkorna i grytan och smaka av med salt och peppar
13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Lägg räkorna i en plastlåda med lock och ställ kallt. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkor, vattenkastanjer, chili, ananas och cashewnötter i marinaden
Använd gärna ris som blivit över från gårdagen. Snabbstek vitlöken i ganska rikligt med olja. Tillsätt chilisås, soja, bacon, morot, ärtor, omelett och räkor
Under tiden som riset kokas, skalas räkorna. Grönsakerna ska behålla sin krispighet. Vissa är milda, med smak som en paprika och går utmärkt att hacka ner rå i en sallad
Tillsätt riset och rör om. Gott med mango chutney till. Om man finhackar eller struntar i cashewnötterna och utesluter buljongtärningen går det utmärkt att bjuda småttingar på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.