Skaldjur

Skaldjur

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

400 g pilgrimsmussla. 1salt. 1svartpeppar, nymald. 12 msk smör, till stekning. 1tryffelmajonnäs. 12 äggulor. 11 tsk citron, färskpressad
Stek ris på kinesiskt vis

Stek ris på kinesiskt vis

Vispa ägget lätt och stek det i stekpannan med lite matfett. Rör så att det delas. Ta upp ägget. Fräs lök, purjolök och skinka i olja
Tortilla med musslor och couscous

Tortilla med musslor och couscous

Koka upp buljongen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i couscous. Låt den svälla i buljongen några minuter
Recept: shrimp rolls

Recept: shrimp rolls

Som ni kanske vet älskar jag skaldjur och där vid kusten finns det skaldjur i överflöd. När jag semestrade i Cape Cod för några år sedan åt jag hummer och ostron varje dag
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Förföriskt goda pilgrimsmusslor

God fortsättning. Ja det här blev ju bara såå gott. En lättare förrätt till nyårsmiddagen, kanske. Förföriskt goda pilgrimsmusslor
Ris med räkor & cashewnötter

Ris med räkor & cashewnötter

Jag hoppas ni har det bra i värmen och inte smälter bort totalt. Vilken sommar vi fick. Jag klagar inte alls på det här utan trivs bra men helst vill man ju hålla sig nära ett bad så man kan svalka sig något
Anettes räk- och mangosallad

Anettes räk- och mangosallad

2 dl skalade räkor. 2 dl mango i fina bitar. 1 avokado i bitar. 1 finhackad chili. 0,5 finhackad rödlök
Recept

Recept

Ingredienser 1 burk tonfisk i vatten, 150 g avrunnen. 75 g skalade räkor, ca 200 g oskalade. 2 strimlade soltorkade tomater
Fried rice med räkor

Fried rice med räkor

Recept från Zenias kitchen som jag gjort om en aning. Det blev såå gott. Det här måste ni prova hörrni. Fried rice med räkor
Krabbstuvning i frasig Tartalett!

Krabbstuvning i frasig Tartalett!

Freeeedag yeah. Hur har ni det. Dags att kicka igång helgen eller vad säger ni. -) Här är lugnet före stormen
Baliräkor

Baliräkor

Skaldjuren blir sega om de kokar. Skala räkorna. Häll av musselspadet och spara det. Skala och hacka lök och vitlök
Räkröra på ägg

Räkröra på ägg

Härligt och enkelt tilltugg eller som en delrätt i en buffé. En god blandning klassiska smaker av räka, citrus och dill