Skölj även av dom färdigskalade räkorna. Lägg i räkorna och bladspenaten. *500gr Risoni (Barilla)*1 purjolök*1 stor påse bladspenat*Skalade räkor (går bra med färdigskalade frysta)*Asiatisk sweet & Sour Chili*Salt*Vitlökspeppar*OljaKoka risoni enligt anvisning på förpackningen
Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
4 580 g räkor i lake 4 port tagliatelle 1 röd paprika 1/2 purjolök 2 tomater 1/2 g saffran 1 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl spad från räkorna salt och peppar 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Krämig pasta med sparris, spenat och räkor. Ca 3-4 dl tinade djupfrysta räkor. Lägg räkorna i gräddsåsen och låt de få puttra med 2-3 min. Ca 3-4 dl tinade djupfrysta räkor
En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Häll i räkorna. 200 g skalade räkor. Denna fantastiska middagsräddare i vardagen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, fisk räknar jag som snabbmat
Rensa räkorna. Sist fräser du räkorna och lägger över dem i den kreolska grytan. Servera Kreolska räkor med kokt blomkål (koka buketter i 10 minuter), kokt broccoli (koka med blomkålen), koka bönor som gröna bönor (koka med blomkålen). 1 kg stora fina oskalade räkor (gärna svenska från Smögen)
Skala räkorna under tiden. Ris med räkor & cashewnötter1-2 port2 msk olja 1/2 gul lök, hackad 2 tomater, hackade 1 tsk malen koriander 1/2–1 tsk torkad chili 1 nypa salt 1 1/2 dl basmatiris (100 g) 500 g räkor med skal (170 g utan skal) 100 g rostade cashewnötter 1 näve färsk koriander, hackadHetta upp olja i en stekpanna. 500 g räkor med skal
Vänd ner räkorna och spenaten och smaka av med salt och peppar. 400 g skalade räkor. 400 g spaghetti 4 vitlöksklyftor 5 msk olivolja 1 röd chili 12 körsbärstomater 400 g skalade räkor 100 g grovhackad spenat salt peppar 0,5 citron
Blanda räkor, crème fraîche, vispgrädde och dill i en skål. 200 g räkor, skalade. 600 g laxfiléer, skinnfria 200 g räkor, skalade 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 0,5 dl dill, hackad Salt, efter smak 1 zucchini 1 silverlök 1 rödlök 1 paprika, röd 8 plommontomater eller cocktailtomater 1 msk paprikapulver Salt, efter smak Peppar, efter smak Smör, att steka i samt till ugnsformen
Häll i räkorna och ta grytan av pannan. Räkorna ska bara bli varma, annars blir de sega. Rör hela tiden så att det blandar sig med äggsmeten och räkorna