Salamichips > Kryddsmöret >Marinerad fläskfilé till fyra personer600 g fläskfilé3 msk tabasco chipotle1 msk whisky (gärna rökig bourbon men det hade vi inte hemma så det blev den kända ripan istället)Salt och svartpepparAnsa fläskfilén och skär i ca 1 cm tjocka skivor
1 msk whisky (gärna rökig bourbon men det fanns inte hemma så det blev den kända ripan istället). Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan)
2 skivor späck som täcker varsin ripa. Grytstekt ripa2 ripor (à 350–400 g), plockade och urtagna 2 skivor späck som täcker varsin ripa steksnöre salt och peppar smör till stekning 1 gul lök 1 purjolök, använd bara en bit av det gröna 1 morot 100 g rotselleri 3 dl rött vin 1,5 dl vatten 5-6 enbär, krossade 1 kvist timjan 1 lagerblad
Vi hade testat chokladglögg och Ripa Chili och Peppar tidigare på kvällen. Som jag berättat om tidigare hade jag bjudit in mina vänner till en stor glöggprovsmakning i söndags
Köttet i sig är mörkt och ganska rött, det har en smak som ligger lite åt vilt och tangerar åt lever uppblandat med lite vilt-köttsmak – någonstans mitt emellan hjort och ripa med viss syra från marinaden
Viktigt att komma ihåg är att den vilda fågeln, ( Tjäder, and, orre eller ripa) skall vara helt upptinad om den skall användas från fryst, eller så förståss allra helst som färsk
Midtfyns IPA med grytstekt ripa i sås av te på torkade sommarblommor. När vi högg in på ripan så bubblar det ut underbara salta viltfågelsmaker i munnen som blandas med sommarblommor
Till kakorna drack vi en riktigt god glögg Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg. Såg för några veckor sedan ett spännande recept på parmesankakor som skulle vara gott till glögg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.