Jag gillar ändå tanken på Banana bread och om man gör det med bättre ochnyttigare ingredienser så är det faktiskt riktigt bra, både till fikat eller som mellanmål
Det går att få till godaochnyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Ett tips är en riktigtnyttigochgod äppelkaka. Eftersom äppelkakan är riktigtnyttig kan man dessutom lika gärna njuta av den till vardags som till helg, till frukost som till fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.