Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Superenkelt ochsnabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar
Något klassikt, enkelt som går snabbt att tillaga - maten står på bordet på en halvtimme. Min tisdag inleddes med sovmorgon och sedan mysfrukost med barnen i soffan framför tvn, fortfarande i pyjamasarna
Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme. Servera den sedan med såsen, färskpotatis, lättkokt sparris och räkor, och du har en härlig festmiddag
Skölj och strimla purjon och fänkålen. Tina fisken om den är fryst. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Här tillsammans med lite paprika och gräslök från min egen lilla kruka i köksfönstret (
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.