Börja med att rensa fisken, salta och pressa lite citron inuti. Grillad regnbåge och paprika. Skiva vitlöksklyftorna och fyll fiskarna med vitlöken och rosmarinen
En nyfångad regnbåge, så god att den smälte i munnen när det var dags att äta. Jag kryddade fisken med salt och svartpeppar på in- och utsidan, sedan fyllde jag den med ett rikligt lager citronsmör och stoppade in massor av dill
När hela regnbågen har stelnat till ordentligt i kylskåpet, vänd den uppochned och skär av en skåra i varje ände med hjälp utav en blompepparkaksform, detta är för att molnen ska passa bättre i dom spåren
Började med en saffranssås till rödspättorna. Smaksätt ytterligare med lite cayennepeppar. Rör ned 4 msk vetemjöl och sedan i med vätska, saft från en citron, 3 dl vatten och 2 fiskbuljongtärningar
Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssåsmed rödspätta och räkor
Servera med gari och resten av dressingen. 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. ) 2 Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. 3 Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv
Julen närmar sig med stormsteg, vilket gör att jag vill frossa i julsmaker. Solgul saffranssås. En härligt solgul sås med mild smak av saffran och en liten hint av apelsin
Den här veckan har varit galet intensiv och jag har inte hunnit pyssla så mycket i köket… Det ska bli ändring på det från och med imorgon så snart kommer en massa nya recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.