Receptglutenfritttunnbröd. I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Recept och bilder är från denna blogg. Ingredienser. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix
Köp boken här… Receptet nedan från boken är till en lyxig favoritkaka. Yay, delar ett recept till från vår bok Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter som fortfarande ligger i topp på adlibris försäljningslista i kategorin Kakor och Bakning – just nu topp 2
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Tunnbrödet finns redan på bloggen men lägger upp det en gång till då det var ett av de tidigaste recepten in på sidan och jag vill gärna lyfta fram det igen
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Det receptet finner ni HÄÄÄR. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpaj på min födelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av mina kompisar
Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Receptet är taget ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter. Det här receptet har vi satt ihop för att likna en vanlig vörtlimpa så mycket som möjligt även om vi dragit ned på sötningen en del mot traditionella recept
Idag hittade jag dock ett nytt recept jag blev sugen på att testa, Glutenfria tunnbröd. Jag har receptet på världens godaste wrapsbröd jag bakar om och om igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.