Smörj och "bröa" en form som rymmer 1 1/2 l. Rör fettet med sockret till en luftig massa. Tillsätt ägget och gräddfilen samt de torra ingredienserna, citronskalet och bananraspet
Yay, delar ett recept till från vår bok Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter som fortfarande ligger i topp på adlibris försäljningslista i kategorin Kakor och Bakning – just nu topp 2
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Denna kakan väcker barndomsminnen till liv. Min mamma bakade mycket och denna kakan bakades ofta när det skulle bjudas på något lite extra men inte så extra som en tårta
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform (ca 25 cm i diameter) och beströ den med kokos. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna litegrann
Jag utgick ifrån receptet på Lindas Bakskola och gjorde om det till glutenfritt. När det dök upp en semmelsockerkaka i flödet blev jag väldigt sugen på att testa det såklart
Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det