3-4 kaffekoppar mjöl. Gräddas i mycket svag ugn 125 grader ca 20-25 minuter. 3-4 kaffekoppar mjöl. Hittade det här gamla receptet i min mors receptbok, hon brukade baka de här till jul
Har aldrig gillat bruna bönor, och gör det inte nu heller. (Själv passade jag på att laga sill till mig själv - som min sambo inte gillar) 4 portioner3 dl bruna bönor, blötlagda över natten1 liter vatten3/4 dl mörk sirap3 msk ättiksprit, 12 %Ev maizenamjölSaltFläsk500 g rimmat sidfläsk3 msk rapsoljaBruna bönor. (Själv passade jag på att laga sill till mig själv - som min sambo inte gillar) 4 portioner. 3 dl bruna bönor, blötlagda över natten
2 dl brun farin. 2 dl brun farin. Småkakor är alltid lika roligt att baka och lägga i fina burkar. De här kakorna bakade jag häromdagen och de var smakrika och goda
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleMerLinkedInGillaGilla Laddar. Bruna bönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda
Klassiska bruna bönor är min absoluta favoriträtt alla kategorier. Bruna bönor odlas på Öland, där den kalkhaltiga jorden och de milda höstarna är en perfekt odlingsmiljö
Många böcker hittar hem till mig och de flesta är i mat- och bakningsgenren. Idag tänkte jag bjuda på en recension av en högaktuell bok som jag inte hade nöjet att recensera för BTJ men som lyckades hitta hem till mig ändå
När jag var liten var bruna bönor och falukorv min absoluta favoriträtt. Jag minns hur jag och min kusin protesterade i sann sjuttiotalsanda om vi inte fick bruna bönor på julbordet en jul och tvingade mammorna att laga
Jag skakade den ordentligt, lät den stå i cirka 10-15 minuter (ibland i kylen men ibland inte) och sedan skakade jag den ordentligt igen när det var dags att dricka den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.