Jag dammade av glassmaskinen och lagade en syrlig, svalkande rabarbersorbet. Jag dammade av glassmaskinen och lagade en syrlig, svalkande rabarbersorbet
Med våren kommer också rabarber, en av våra finaste primörer. Rabarbersorbet. Här tillsammans med en krämig och len Crème Brûlée samt knapriga kardemummabiscotti
100 g mögelost, krämig (vitmögelost t. ex. Den Hvide dame eller Brilliat Savarin) 0,5 dl strösocker 1 apelsin, saft och rivet skal pepparkaka kanelstång (eller pulver) flingsalt
Rabarbersorbet. Lägg havregryn och hasselnötter i en mixer tillsammans med sockret och ev. Servera gärna med en yoghurtsås gjord på vaniljyoghurt eller vanlig yoghurt (gärna avrunnen i melittafilter för att få en lite tjockare krämigare konsistens) blandad med mald eller krossad kardemumma eller med rivet limeskal och lite honung eller florsocker efter smak
För att avrunda årets rad av rabarberrecept här på Smaka & Se har jag valt en av mina favoritdesserter, en rabarbersorbetmed smak av campari - läskande och god
3 hela kardemummakapslar3 dl strösocker2,5 dl vatten250 g rabarber i bitar1 msk nypressad citronsaftKrossa kardemummakapslarna och lägg dem i en kastrull med vatten och socker
Skär rabarbern i småbitar och koka ihop med socker och vatten tills den gottat till sig. Skär rabarbern i småbitar och koka ihop med socker och vatten tills den gottat till sig
Jag serverar den ibland med en klick lösvispad grädde på toppen, eller lite crème fraîche alternativt yoghurt blandad med äkta vanilj och något gott socker
- Mandelmjölksskum, rabarbersorbet, sockrad rabarber, mandelkaramell och rostad mandel. Jag fick äran att komma och provsmaka deras meny och jag kan lova att det var supergott så jag kan verkligen rekommendera en resa med Viking Line nu i vår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.