Glutenfri äppelpaj med havretäcke och egengjord vaniljsås. Idag bakade jag och en elev följande paj äpplen plockade direkt från äppleträdet utanför skolbyggnaden och rörde i hop en vaniljsås därtill enligt ett recept av Roy Fares
Väg alla ingredienser och lägg dem i en bunke. Blanda hallonen med potatismjöl och lägg i formen. Platta ut delar av degen och lägg den i ett jämt lager över hallonen
Blanda mjöl, socker och smör i en bunke. Ta vaniljkrämen och låt den stå en stund. Lägg ett lager smuldeg, ett lager vaniljkräm, ett lager hallon och avsluta med smuldeg i en pajform
Egentligen gav vi oss ut för att leta svamp, jag, brorsan och Nomi. Däremot fick jag användning för min nyköpta fantastiska (och väldigt rosa) bärplockare
Tillsätt äggulan och samla till en deg. Kavla ut degen på mjölat underlag och klä en pajform. Riv mandelmassan och blanda ihop alla omgredienser till fyllningen till en jämn smet
Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
Vi serverade pajen med en tjock och len gammaldags vaniljsås. Blanda ner sockret och vaniljsockret. Ha i detta i smör och sockerblandningen och rör snabbt ihop allt till en deg