Rödingfilé. Häll i grädde och crème fraiche och värm tills det precis börjar koka. Mixa såsen med stavmixer och smaka av med citronsaft, cayennepeppar och salt
Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden. Låt kolbädden vara täckt av sot så att inte värmen blir så direkt, stäng locket och få igång en rejäl rök
Smörstekt rödingfilé. Här får man själv välja ut precis vilken råvara man vill ha och det av dagsfärska (förhoppningsvis) produkter som inte spenderat lång tid på hyllan i väntan på att bli förpassade till kundvagnen
Men remouladsåsen är hemmagjord och supergod och lätt att fixa iordning,, smakar lite som remouladsåsen man fick i skolan till dom där goda panerade fiskarna
Rödingfilé är supergott tillsammans med lite löjrom. Servera med kokt potatis eller som här tillsammans med ett par rårakor, bräserad fänkål och lite vitvinssås med gräslök
Dill- och gräddkokt rödingfilé. Men även om det kanske inte var världens bästa arbetsplats så fick jag en chans att arbete med fantastiska råvaror som renfilé och fjällröding från trakten
6 portioner Näringsinnehåll per portion Kolhydrater 2,6gProtein 20,2gFett 25,1gKalorier 322Du behöver 600g rödspättafilé 5 saltgurkor4 dl creme fraish 1 msk majonäs Salt, pepparSmör att steka i Gör så här 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.