3 dl
Grädde gärna vipsgrädde såklart men matlagningsgrädde fungerar
1 st
Fiskbuljongtärning
0,5 dl
Dill hackad
30 g
smör att steka rödingen i
800 g
Potatis
200 g
Haricotes verts
15 g
Smör
Ingredienser 4 st Rödingar - fileade och urbenade 3 dl Grädde gärna vipsgrädde såklart men matlagningsgrädde fungerar 1 st Fiskbuljongtärning 0,5 dl Dill hackad 30 g smör att steka rödingen i Tillbehör: 800 g Potatis 200 g Haricotes verts 15 g Smör Skriv ut
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingenpå hälften nu. Salta och peppra med vitpeppar - använd finsalt inte flingsalt till så fin fisk som röding - då fördelar sig saltet jämnt över fisken
Lägg på den tunt skurna rödingen, fänkål och apelsin. Skiva rödingen i tunna skivor. Skär av skalet på apelsinen och filéa den med en liten vass kniv genom att skära loss klyftorna
Skär rödingfiléerna i så stora bitar att två är lagom per person och tallrik. Skär bort rotstocken på blomkålshuvudet och plocka ner det i mindre buketter
Förrätts tallrik med enbärsgravad röding med hovmästarsås smaksatt med timjan samt syrliga lingon, mini toast skagen och toast med rensteksröra med sikrom på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.