4 550 g rödingfilé 1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda 200 g färskost 2 dl finriven Västerbottensost 200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller) 1/2 dl finskuren gräslök Till servering potatismos kokt broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Putsa rödingen och skär i portionsbitar, salta och peppra. 4 st rödingsfiléer putsad och skinnad. 1. Koka grädden till hälften, riv Västerbottensost fint och lägg i mixerkannan, häll på den varma creme dubbeln och mixa ihop
2 rödingar à 600 g. Koka potatisen och ansa grönsaker och svamp. Dela potatis, lök och tomat och fördela det tillsammans med svampen på två väl smorda ark grillfolie
2 rödingar à 600 g. Koka potatisen och ansa grönsaker och svamp. Dela potatis, lök och tomat och fördela det tillsammans med svampen på två väl smorda ark grillfolie
Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 167 4 rödingfiléer med skinnet kvar (à 150 g). Så här gör du Kontrollera noga att alla ben är borta i fiskfiléerna
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingen på hälften nu. Salta och peppra med vitpeppar - använd finsalt inte flingsalt till så fin fisk som röding - då fördelar sig saltet jämnt över fisken
När våra goda vänner var här på Kockduellen fick vi en kul & annorlunda present, en hel röding. Har varken tillagat röding än mindre filéat hel fisk förut så det blir spännande
Filea rödingen och ta bort alla ben. Ta fram den gravade rödingen och vänd den en gång till. Skär fina skivor bakåt av rödingen (använd ej de första skivorna som ofta har för stark smak och är för små)
4 rödingfileér. Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn