Röding

Röding

Ugnsbakad röding med citronsås

Ugnsbakad röding med citronsås

Hittar du någon som säljer röding till ett bra pris, så slå till på ett par fiskar. Vi har tur som har en släkting med kontakter ibland rödingfiskare
Röding med krämig Västerbottensost

Röding med krämig Västerbottensost

4 550 g rödingfilé 1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda 200 g färskost 2 dl finriven Västerbottensost 200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller) 1/2 dl finskuren gräslök Till servering potatismos kokt broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Röding med Västerbottensost

Röding med Västerbottensost

Rödingfiléerna fylls med Västerbottensost och serveras med mandelpotatis som fått koka i vitt vin och crème fraiche samt lätt kokta haricots verts
Fiskelycka, foliebakad fylld röding

Fiskelycka, foliebakad fylld röding

2 rödingar à 600 g. Koka potatisen och ansa grönsaker och svamp. Dela potatis, lök och tomat och fördela det tillsammans med svampen på två väl smorda ark grillfolie
Röding med citronsås

Röding med citronsås

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 167 4 rödingfiléer med skinnet kvar (à 150 g). Så här gör du Kontrollera noga att alla ben är borta i fiskfiléerna
Röding på Norrlandsvis

Röding på Norrlandsvis

Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingen på hälften nu. Salta och peppra med vitpeppar - använd finsalt inte flingsalt till så fin fisk som röding - då fördelar sig saltet jämnt över fisken
Röding på norrlandsvis

Röding på norrlandsvis

4 Messmörsås 1 bananschalottenlök 2 dl vispgrädde 1 msk messmör 2 msk smör 2 krm salt Röding 4 rödingfiléer (à ca 150 g) 2 msk smör 2 krm salt 1/2 dl hackad dill Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan

Öring/Röding på Norrlandsvis

Fisk för X antal personerKrossade tomaterDill (färsk eller torkad)Grädde (blanda gärna ut den med lite mjölk/vatten)SaltPepparStek fisken
Gravad röding med guldsås och räkor

Gravad röding med guldsås och räkor

Filea rödingen och ta bort alla ben. Ta fram den gravade rödingen och vänd den en gång till. Skär fina skivor bakåt av rödingen (använd ej de första skivorna som ofta har för stark smak och är för små)