Rödbetsburgare med röd coleslaw
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g rödbetor
  • 11 rödlök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 13 dl havregryn
  • 11 msk rapsolja
  • 13 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör till stekning
  • 1200 g rödkål
  • 11 rött äpple
  • 11 morot
  • 150 g getost
  • 12 dl Arla® gräddfil
  • 12 krm salt
  • 11 tsk flytande honung
  • 14 hamburgerbröd
  • 120 g babyspenat
  • 120 g rödbetsgroddar
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g rödbetor 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 3 dl havregryn 1 msk rapsolja 3 ägg ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning Röd coleslaw: 200 g rödkål 1 rött äpple 1 morot 50 g getost 2 dl Arla® gräddfil 2 krm salt 1 tsk flytande honung Tillbehör: 4 hamburgerbröd 20 g babyspenat 20 g rödbetsgroddarSkala och riv rödbetorna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Blanda alla ingredienser. Forma smeten till 8 biffar.
  • 1 Stek burgarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
  • 1 Strimla rödkålen. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Skala och riv moroten. Riv eller smula osten. Rör ihop alla ingredienser.
  • 1 Dela bröden och rosta snittytorna i stekpanna. Lägg ihop bröden med burgare, coleslaw, mangoldskott och rödbetsgroddar emellan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.