Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp
Ingredienser Portioner. ca 20 st frallor 2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g) 4 dl kallt vatten 12 g färsk jäst 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g) 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g) 1 msk honung 2 msk olivolja 2 tsk salt mjöl till utbakning Lägg till i inköpslistan
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
• pensla dem med lite vatten och strö ev över lite havregryn. Rågfrallor ca 16 st50 g jäst3 dl rumsvarm mjölk 2 dl ljummet vatten 50 g rumsvarmt smör6 1/2 dl rågmjöl 1 dl rågkross 5-6 dl vetemjöl special 1 1/2 tsk salt • smula jästen i en bunke och slå på mjölk och vatten, rör så att jästen löser sig. Rågfrallor ca 16 st
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Arbeta ihop en hanterbar deg med vetemjölet. Ställ in plåten i kylen, lämpligen över natten (eller motsvarande antal timmar), Placera plåten i mitten av ugnen, dom jäser det sista medan ugnen går upp i temp
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Ett tips till er som inte vill kladda med sirap är att ta ett dl mått och tryck sen ner det i mjölblandningen för att skapa en grop som ni sen häller ner sirapen i
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.