Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Currysås – en enkel currysås som går riktigt snabbt att göraKebabsås – Mild kebabsås precis som pizzerianPasta Alfredo med kyckling – En krämig pasta med kycklingSaftig limpa – Ett saftig och riktigt enkelt recept på limpaTunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot – Perfekt tilltugg
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Låt brödet vila en stund och sedan kallna på galler under duk. Ta ut plåten från kylen och låt brödet jäsa färdigt i rumstemperatur medan ugnen blir 200°C
) Idag har jag ägnat dagen åt att baka lite matbröd och rätta nationella prov. )Brödbaket resulterade i två sorters kalljästa frallor samt klassiska goda sirapslimpor