Tillsätt senap, soja och citronsaft samt smaka av såsen med svartpeppar samt salt. Du kan gärna spä såsen medmed någon halv dl steksky eller köttsky på slutet (eller ta lite vatten) så att såsen blir lagom tjock
Vi har en del konjak i huset just nu och Peter uppmanar mig att göra av med en del, så nu har jag provat en konjakssås (snart kommer en chokladfontant med konjak också)
Stek spenaten i smör med salt till den mjuknat. Konjakssås. Smaka av med salt och peppar. Ha eventuellt i med redning om den blir för lös och med vatten om den blir för trögflytande
En riktig festrätt med kyckling som dessutom är mycket enkel att göra. Den mustiga såsen görs på grädde och crème fraîche, smaksatt med ädelost och konjak
Smaksätt med konjak och eventuellt salt. Rödvins- och konjakssås. Blanda salt och peppar. Rulla oxfilébitarnas kant i blandningen så det blir ett jämt lager runt om
En annan favorit är helstekt kalkon medkonjakssås *slurp* som vi brukar äta i slutet av november men det skippade vi i år eftersom vi istället var i Versailles den helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.