Rostade pumpakärnor är otroligt enkelt att göra och det blir jättegott. Ja, det blev ju en hel del över när jag och barnen gjorde en vår fina halloweenpumpa
Rostade pumpakärnor är ett perfekt snacks till Halloween. Vi, eller barnen, fast det var nog vi, gjorde pumpa-lyktor i helgen av pumpor vi köpt från Bonden precis utanför byn
Har rostat och tagit vara på pumpaköttet och nu var det även dags för kärnorna att få sig en omgång. Det är både enkelt och förjäkla gott med rostade pumpakärnor
Nä, jag rostade dem i en stekpanna och kryddade med salt, cayennepeppar och Tamari (sojasås). Idag när jag rensade liteiskafferiethittade jag en bortglömd, oöppnad påse med ekologiska pumpakärnor
Det är hur mumsigt som helst med rostade pumpakärnor. Okej så här ligger det till, jag har i helgen och idag köpt julpynt på ikea och julpyssel på panduro, så då är det väl lika bra att haka på trenden med Halloween lite också
Ibland undrar jag hur mycket tid jag hade lagt på matlagningen om jag inte haft min stora familj. Intemindretid än jag gör, i varje fall - den saken är säker
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene yta. Koka quinoantillsammans med en buljongtärning, koka enligtanvisningarna på paketet
Den här rätten är en riktig räddare i nöden. Billig, enkel och snabb att tillaga, nyttig, god och mättande, funkar bra att ha med i matlåda och värma på dagen efter
Så kom den där stunden igen. Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostade pumpakärnorna. Stunden då man har en bra matidé att leverera, men saknar intressant anekdot att hänga upp den på
dipsåsen av rostade pumpakärnor som jag lärde mig av kocken David Reyes på Yaxche, en mexikansk restaurant på Yucatán, som liksom Noma tittat bakåt för att nå framåt och som handlar ingredienser från byarna i djungeln, där mayaättlingarna lever under ytterst påvra förhållanden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.