Sätt ugnen på 225°. Gör pajdegen enligt anvisning på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 23 mindre formar
Klassikern QuicheLorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Vispa ihop ägg, grädde, senap och persilja - krydda med lite salt och svartpeppar
Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk QuicheLorraine. Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
QuicheLorraine (eller ost- och skinkpaj, på ren svenska). -). Pojkarna åt en suverän pizza, och jag åt en äkta franskQuicheLorraine som var fantastiskt god
QuicheLorraine – med tjusigt, franskklingande uttal – är en matpaj med äggstanning och bacon. QuicheLorraine, ost- och skinkpaj (4 port. 100 g smör eller hälften-hälften). 2-3 msk vatten. 2-3 dl riven ost (gärna en smakrik, lagrad sort). 100 g smör eller hälften-hälften). 2-3 msk vatten. 2-3 dl riven ost (gärna en smakrik, lagrad sort)
QuicheLorraine är en klassik ost- och skinkpaj. -). Riktigt inne på 80-talet, med lite sallad och ett glas rött på en kvarterskrog med röd-vit rutig duk
QuicheLorraine är en fransk klassiker som innehåller bacon, ost och äggstanning. de med lock och ganska såsig fyllning (pies) och de vi kallar paj i Sverige (quiche), utan lock
Fyll därefter på med ägg- och oströran. En svensk receptvariant på den franska klassikern Quichelorraine, inspirerat av boken ”Nu ska det smaka” av Peter Harryson
Ingredienser Portioner. 6 Botten 3 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g smör eller margarin 2 1/2 msk vatten Fyllning 150 g rökt skinka 150 g ost (med stark smak) 4 ägg 2 dl mjölk 2 dl mellangrädde 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Dagens middag blev en klassisk fransk paj. quichelorraine som består av skinka, ost och purjolök och som domineras smakmässigt av kryddblandningen Herbes des Provence
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.