På den tiden vi åt pasta i det här hushållet, hemföll vi ofta åt Jamies Papardelle med söt purjolök och mascarponeost från hans första kokbok Den nakna kocken från tv-serien med samma namn
Lägg purjolöken i en burk, häll över dressingen och tillsätt persilja. Koka upp 0,5 liter lättsaltat vatten och sjud purjolöken cirka 5 minuter tills den mjuknat men har en rå kärna. 3 st purjolök
1 st Purjolök. 11-2 tsk svartpeppar. 11 l vattenSkölj purjolöken och fänkålen. 1Hetta upp olja i en kastrull och lägg i purjolöken och fänkålen samt vitlöken
Skär grönsakerna i klyftor eller stänger. Rädisorna kan vara hela. Koka majrova och kålrabbi i ca 3 minuter och rädisorna i 1 minut i lättsaltat vatten
1 liter buljong1 stor purjolök, eller 2 små5-6 potatisar0,5 - 1 dl Crème FraicheSalt & peppar efter smakEv en tsk sambal oelek (absolut inte nödvändigt, men ger lite studs)Koka potatis och purjolök i buljongen. 1 stor purjolök, eller 2 små. 5-6 potatisar. 0,5 - 1 dl Crème Fraiche
Vi köpte några fina purjolökar - helst sådana med långt ljust skaft och endast lite av det mörkgröna och de ska vara raka och långa - inte yviga som ofta innehåller mer grus
Rulla en kalkonskiva runt varje purjolöksbit. Ingredienser - 2 portioner. 1 purjolök, ca 250 g. Ansa purjolöken och dela den på längden så att det sammanlagt blir 8 bitar. Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Häll såsen över purjolöken och gratinera i mitten av ugnen i 10–15 minuter. 1 purjolök, ca 250 g 100 g rökt kalkon (8 skivor)
Jag var inte säker på vad jag skulle leka ihop till frukost men lekte med tanken att använda purjolöken som låg i kylen och flörtade med mig samt att använda äggen till en typ av äggkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.