Skär grönsakerna i klyftor eller stänger. Rädisorna kan vara hela. Koka majrova och kålrabbi i ca 3 minuter och rädisorna i 1 minut i lättsaltat vatten
Lördagens middag med vännerna P och K inleddes med Crème Ninon. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Efter att ha haft pasta på matsedeln två veckor i rad ville vi dock ge er en frist denna vecka och istället uppmuntra till att ni provar blancherad vitkål som pasta-ersättning, enkelt och lika gott, vi lovar
Låt vattenbadet stå kvar på värmen för att sedan blanchera grönsakerna i det. 1Blancherade grönsaker250 g sparris 250 g sockerärtor salt. Sjud fisken i 10 minuter Blancherade grönsaker. Koka upp vattenbadet igen, ha i lite salt, blanchera sparrisen och sockerärtorna i 1 minut
blancherade och smaksatta med bagoong ( filippinsk fermenterad räk/fiskpasta) och calamansi (en liten citrusfrukt man brukar ha som krukväxt iallafall här i Sverige, även kallad calamondin)
Blanchera i kokande vatten i 5 minuter, ta upp med en hålslev. Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta
Medan oxfilen vilar så blancherar du sparrisen i 4-5min tills de är mjuka men knapriga, efterstek i smör, i tex en stekpanna, och slå på balsamicovinäger och havssalt mot slutet
Själva hasselnötterna ska helst vara blancherade, men i brist på sådana kan man torrosta vanliga i en torr stekpanna och sedan gnida av skalet med en handduk
Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Dillkött à la Per Morberg. 4 port. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion
Blanchera potatisen 7 minuter. Makalöst god gratäng gjord med potatis, köttfärs och cheddar, inga svårigheter då man bara skivar, steker och varvar i ugnsfast form, sen skjuts in i ugnen
SparrisMedan såsen sjuder och köttet vilar så blanchera sparrisen. Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor
En sallad, gärna ljummen och med lite matigare grönt – till exempel blancherade sugar snaps – och en balsamicodressing (passar det söta fläskköttet) och fin olivolja
Blanchera upp köttet en gång i en stor kastrull och häll av vattnet. Dillreduktion. Koka allt ingredienser i en kastrull, sakta i 30 minuter under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.