800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera på varma tallrikar med rotfruktsstavar och rucolasallad, bryntsmöroch nyriven pepparrot. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg och en nötaktig doft
Vid servering använd inte bottenslasket på det bryntasmöret. Smöret ska bubbla. Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin
Skär tomaterna i skivor eller bitar. Pressa citronsaft över det hela och skeda över det gyllenbruna heta smöret, avsluta med plockad basilika och salt samt svartpeppar ur kvarn
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Smörj botten på en ugnsfast form, dubbelvik torskfiléerna och lägg i botten på formen. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.