Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär pumpan i centimeterstora bitar. Skär bort skalet med en kniv. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostade pumpan
Rebecka hade med sig något liknande till vår förra MBT och kombinationen med den mjuka och söta pumpan, de knapriga pumpafröna och den salta fetaosten är magisk
Ugnsrostad butternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftormed fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
Skala och rensa pumpan, potatisen och löken. Häll inte i för mycket utav kryddorna på direkt, bättre med lite i taget och smaka av och hälla i lite igen
Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till. Pumpa igen. Här är den tillagad på enklast tänkbara sätt, ugnsbakad och med topping av fetaost och färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.