Syltad pumpa
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg pumpa
  • 12,5 dl vatten
  • 12,5 dl ättiksprit (12%)
  • 15 dl strösocker
  • 11 tsk salt
  • 11 bit hel ingefära ca 20 gram
  • 15 vitpepparkorn
  • 11 tsk gula senapsfrön (valfritt)Dela pumpan i klyftor. Skär ut köttet och skär det i tärningar 1x1 - 2x2 cm stora. Koka upp alla ingredienser till lagen i en stor kastrull. Rör så att sockret smälter. Tillsätt pumpabitarna och koka upp. Ta av från värmen och låt stå att svalna. Sätt sedan in i kylen och låt stå ett ca ett dygn eller över natten. Ta till spisen igen och koka upp än en gång och låt sedan sjuda i tio minuter tills pumpan känns mjuk. Ta av från värmen och sleva upp pumpabitarna med en hålslev ner i väl rengjorda glasburkar. Tryck ihop pumpabitarna med en slev (ej med handen). Spara lagen. Koka upp lagen och häll den i burkarna över pumpabitarna så att det täcker. Sätt på lock och spara burkarna på sval och mörk plats. Syltad pumpa håller i upp till ett halvår. Öppnad burk förvaras i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.