Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftormedfetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till. Pumpa igen. Här är den tillagad på enklast tänkbara sätt, ugnsbakad och med topping av fetaost och färsk rosmarin
Första gången jag provade att laga något medpumpa och det var verkligen gott. Jag använde butternutpumpa och ugnsrostade den, smaken påminde lite om sötpotatis
Skär bort skalet på pumpan, dela pumpan och ta ut kärnorna. Blanda i skivad eller pressad vitlök, salta, peppra och blanda sedan allt tillsammans med olivolja i formen
Blanda nykokt pasta medpumpa, citronskal, halverade tomater och tärnad fetaost. Denna pastan gjorde jag förra veckan på Crown Prince-pumpa som jag använde till Pumpasoppan jag hade med mig på bloggträffen
Blanda riven fetaost och coktailtomater med den ljumna pumparöran och lägg över på fatet. Lägg pumpabitar, timjan och paprikan skuren i bitar i en ugnsäker form
Blanda riven fetaost och coktailtomater med den ljumna pumparöran och lägg över på fatet. Lägg pumpabitar, timjan och paprikan skuren i bitar i en ugnsäker form
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.