Blanda fyst broccoli och blomkålmed den smaksatta crème fraichen. Isak fixade det här utan problem, och tack vare att han var kocken så åt han både broccoli och blomkål
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Servera med stuvad blomkål, kokt potatis och sallad. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av. Smaka av med salt, peppar och ev lite finriven muskotnöt
Servera medblomkålsstuvningen och nypotatis. Häll såsen över blomkålsbuketterna. 1 st blomkålshuvud. 14 st korv. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter. 13 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv
Serverade blomkålen isärplockad med smöret, tomater och stekt kryddkorv av god kvalitet. Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkålmed kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu. Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.