I alla fall om man som Najni råkar vara barnsligt förtjust i ost, vilket ni som brukar titta in på bloggen väl inte kunnat undgå att märka vid det här laget… Potkäs är för övrigt ett recept som jag misstänker uppstod då man ville ta vara på gamla ostkanter, och kom på att om man hivade i lite brännvin, konjak eller annat starkt så höll sig härligheten i flera veckor om man förvarade den kallt
Riv ostarna fint och blanda med smöret. Tillsätt senapen och smaka eventuellt av med lite flingsalt. Bred ut en rejäl klick potäs på varje brödskiva, garnera med sallad och rippla över lite citronolja
Om du har mycket ostkanter hemma kan du riva dem och göra potkäs. Potkäs är en blandning av riven ost och smör, som smaksätts med antingen litet konjak, whisky eller portvin
Imorgon har jag mycket att göra (potkäs och vörtbröd, bland annat) så jag ska snart hoppa i loppelådan men först - det enda julgodiset jag gjort i år - Pernillas christmas crack
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.