Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Passade på att göra en gratäng som blev såååå gooood. Men först till köttet. Blanda ihop marinaden och gnid in köttet ordentligt, låt stå i kylen ett par timmar, gärna över natten
Jag äääälskar potatisgratäng och har faktiskt fått lite komplimanger för den jag bjuder på ibland. Vi provade ett recept som jag hittade på och även om jag aldrig följer recepten slaviskt så är det kul att hitta nya favoriter
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
En rktigt smarrig potatisgratäng, kanske inte så nyttig men, men, ibland så får man gotta till det. Klicka ut smöret i en form, lägg i hälften av potatisen i formen, strö på löken, salta och peppra, lägg på resten av potatisen, lalta och peppra igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.