) och pocherade ägg. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Denna gång slog jag två flugor i en smäll och hade både lax och sparris. Se till att inte hälla med det vita av smöret som lagt sig på botten av kastrullen
Här serverades det i enkel tappning tillsammans med ugnsbakad lax och en köpt hollandaise. Alla i familjen åt med god aptit utom stackars Max som inte tål lax
Pocherad rödtunga. Förslagsvis en med pip så att det går lätt att montera såsen senare. Hollandaise. Flytta över kastrullen till vattenbadet på en spisplatta med låg värme, och vispa tills äggblandningen tjocknat
Servera med stekt sparris och hollandaise, potatis till den som vill ha. Det serverades fisk med veckosallad och en god sås på Bulleri i torsdags när jag hade min föräldratjänst, och då föddes idén till det här
Rökt laxmed sparris och brynt hollandaiseDu behöver. överflödigt salt, och klappa laxen torr. Värm en stryktålig stekpanna med rökspån tills det börjar ryka, hjälp det gärna på traven med en handbrännare
Servera äggen medlax, citronsås och gärna rostat bröd. Ta upp med hålslev. Smaksätt med cayennepeppar. Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. 200 g skivad kallrökt lax
Grilla eller stek laxen. smaka av med salt. Sauce verte. Mixa spenaten, dillen och den pressade vitlöksklyftan i en mixerbunke tillsammans med lite av matyoghurten till en slät massa
Denna härligt pocheradelax serveras med en smakrik smörsås, också kallad beurre blanc. Dela laxen (om du inte köpt färdiga bitar) i fyra lika stora bitar
I fiskdisken på lokala ICA fanns egentligen inget som väckte några idéer hos mig, och jag var ärligt talat inte så entusiastisk över att släpa hem en bit laxfilé
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor medpocherade ägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocherade ägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.