färskost att reda med. Ta från värmen och blanda med strimlad tomat, lägg åt sidan. Häll i grädden och red med färskost till en lagom tjock sås, krydda och smaka av med citron
Jag sökte middagsinspiration genom att titta på olika receptlappar som fanns på Ica Kvantum (finns också på nätet) och fastnade för laxmedbladspenat och pasta som lät spännande och gott
Servera äggen medlax, citronsås och gärna rostat bröd. Ta upp med hålslev. Smaksätt med cayennepeppar. Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. 200 g skivad kallrökt lax
Men så vet jag inte vad som hände, men tebuffén på Färna herrgård vann vårt hjärta - eller mage kanske-, har varit där förr och njutit av deras scones, hemkokta marmelader och annat gott
Salta laxen runt om. En god vardagsrätt med mycket grönsaker. Hetta upp stekpannan och lägg i den avtorkade laxen och stek så att skinnet blir frasigt (skinnet blir som chips när du fjällat) och ytan får fin färg
Denna härligt pocheradelax serveras med en smakrik smörsås, också kallad beurre blanc. Dela laxen (om du inte köpt färdiga bitar) i fyra lika stora bitar
Skölj makrillfilérna i kallt vatten och torka dem med hushållspapper. Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvadbladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
PASTAGRATÄNG MEDLAX OCH BLADSPENAT. Så gott och även lättlagat och till mina barn som inte uppskattar såsiga gratänger så la jag bara av varsin laxfilé och likaså med pastan som kokas för egen del
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor medpocherade ägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocherade ägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Bred örtfärskosten på brödskivorna och lägg på lax, sparris och ägg. Smaka av med salt och peppar. Knäck ett ägg i taget i en kopp och med en sked, rör upp en virvel i vattnet
Och i det så vispar du upp äggulorna och citronsaften tjockt och fluffigt, montera ner det smälta smöret under kraftig vispning, smaka av med salt-, vitpperar- och cayenne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.